A A A

					

Het verhaal van taal (dvd)

Inhoud en opzet

In ‘Het verhaal van taal: uitdagend Nederlands in een meertalige omgeving’ gaan we op bezoek in een aantal Brusselse kinderdagverblijven. Leidinggevenden, begeleidsters en ouders vertellen hun verhaal. Ze delen hun visie, geven tips en illustreren hoe talige interactie tot stand kan komen. Inhoud

In een meertalige en meerkleurige stad als Brussel is taal een belangrijk bindmiddel tussen de verschillende gemeenschappen. Om elkaar te begrijpen, doen we daarom dagelijks een beroep op onze taalvaardigheden, verbaal en non-verbaal. Wie in een kinderdagverblijf werkt, weet dat maar al te goed. Terwijl je met de ene ouder makkelijk een gesprek kunt aanknopen in het Nederlands, heb je bij een andere ouder meerdere talen, gebaren, foto’s of tekeningen nodig om tot communicatie te komen. Het kind spreekt je aan in vele talen, gaande van lichaamstaal en expressie tot een kleurrijke verbale taal. Kinderen die zich veilig en geborgen voelen communiceren graag. Prikkelende en stimulerende taal kan voor hen leuk zijn op elk moment van de dag.

In ‘Het verhaal van taal: uitdagend Nederlands in een meertalige omgeving’ gaan we op bezoek in een aantal Brusselse kinderdagverblijven. Leidinggevenden, begeleidsters en ouders vertellen hun verhaal. Ze delen hun visie, geven tips en illustreren hoe talige interactie tot stand kan komen.

Geboeid door het thema en op zoek naar meer literatuur? Download de literatuurlijst rechtsonder op deze pagina.
      


Praktische Info

Auteur(s)
VBJK

Hoe te verkrijgen?
Bestel hier


Downloads

- Literatuurlijst.doc