A A A

					

Oetsiekoetsie. Ouders stellen vragen over kindertaal en meertalig opvoeden (boek)

Inhoud en opzet

Waarom doet mijn kind opeens fout wat hij eerst goed deed? Moet ik fouten corrigeren of niet? Kan een kind vier talen aan? In 1998 opende de website Ouders Online de vraagbaak kindertaal en meertaligheid. Sindsdien wordt er in die vraagbaak wekelijks een vraag beantwoord van ouders over kindertaal en meertalig opvoeden. De meest gestelde vragen en antwoorden zijn gebundeld in deze unieke uitgave.
Inhoud

Waarom doet mijn kind opeens fout wat hij eerst goed deed? Moet ik fouten corrigeren of niet? Kan een kind vier talen aan? In 1998 opende de website Ouders Online de vraagbaak kindertaal en meertaligheid. Sindsdien wordt er in die vraagbaak wekelijks een vraag beantwoord van ouders over kindertaal en meertalig opvoeden. De meest gestelde vragen en antwoorden zijn gebundeld in deze unieke uitgave. Daarnaast is dit ook een groeiboek in taalontwikkeling. Het stimuleert ouders om zelf bij te houden hoe de taal van hun kind zich ontwikkelt.

De DVD bevat een vierdelige documentaireserie (4 x 25 minuten) over taalontwikkeling van kinderen in Nederland. Door een aantal kinderen in verschillende ontwikkelingsstadia te volgen, wordt in Oetsiekoetsie het wonder van de taalverwerving ontrafeld. Ontroerend én informatief.

Geboeid door het thema en op zoek naar meer literatuur? Download de literatuurlijst rechtsonder op deze pagina.
      


Praktische Info

Auteur(s)
M. Verrips

Hoe te verkrijgen?
Het boek:
Via de boekhandel
ISBN-nummer: 90 215 9520 6

De DVD:
Klik hier


Downloads

- Literatuurlijst.doc