A A A

					

Zin voor talen (boek)

Inhoud en opzet

Meertaligheid is een belangrijke meerwaarde voor het individu en de samenleving. Dat is het vertrekpunt van dit boek, waarin twee Europese initiatieven worden voorgesteld die meertaligheid vanaf jonge leeftijd in het onderwijs willen stimuleren. Inhoud

Meertaligheid is een belangrijke meerwaarde voor het individu en de samenleving. Dat is het vertrekpunt van dit boek, waarin twee Europese initiatieven worden voorgesteld die meertaligheid vanaf jonge leeftijd in het onderwijs willen stimuleren.

Het eerste, talensensibilisering, richt de aandacht van de kinderen op het verschijnsel taal in al zijn verscheidenheid, en reikt inzichten, vaardigheden en attitudes aan die het leren van talen – inclusief de moedertaal – bevorderen.

De taalportfolio, het tweede initiatief, is een leermiddel dat leerlingen stimuleert om zelf hun (meer)talenkennis bij te houden en bij te sturen. Met bijdragen van auteurs uit Frankrijk, Zwitserland, Nederland en België, licht dit boek van beide initiatieven de ontstaanscontext en doelstellingen toe, met concrete voorbeelden.

Geboeid door het thema en op zoek naar meer literatuur? Download de literatuurlijst rechtsonder op deze pagina.
      


Praktische Info

Auteur(s)
L. Top, H. De Smedt

Hoe te verkrijgen?
Via de boekhandel
ISBN-nummer: 90 441 1673 8

Downloads

- Literatuurlijst.doc