A A A

					

Thuis

Ben je een professional die regelmatig in contact komt met ouders van kinderen die een andere thuistaal hebben dan het Nederlands? Dan zul je alvast gemerkt hebben dat er bij deze ouders heel wat vragen leven over de ta(a)l(en)ontwikkeling van hun kinderen. Is het bijvoorbeeld schadelijk om ‘gebrekkig’ Nederlands te spreken met je kinderen? Kan een kind een taal leren door televisie te kijken en/of computerspelletjes te spelen?... In dit onderdeel vind je daarom informatie over hoe gezinnen ondersteund kunnen worden in het omgaan met meertaligheid.
 

 • Veelgestelde vragen
  Moet je thuis Nederlands praten? Is het schadelijk wanneer je als ouder je moedertaal (die niet het Nederlands is) praat? Wat is een goede methode om kinderen meertalig op te voeden? Met welke regelmaat spreek je thuis een andere taal opdat je kind vaardig zou worden in deze taal? Deze en nog een twintigtal andere belangrijke vragen worden beantwoord binnen het luik FAQ.
 • Aan de slag
  Overtuigd om aan de slag te gaan met de thuistaal van kinderen, maar weet je niet hoe? In dit onderdeel vind je volledig uitgewerkte les- en spelpakketten en andere diverse materialen die je kunnen helpen bij het uitbouwen van een meertalige praktijk.
 • Vormingen
  Op zoek naar een vorming om de materie rond meertaligheid beter in de vingers te krijgen? Bekijk alvast het open aanbod! Is je vormingsbehoefte specifieker? Aarzel dan zeker niet om één van de partners te contacteren voor een vorming op jouw maat!
 • Achtergrondinfo
  Wil je graag wat meer weten over meertaligheid? Wij selecteerden een aantal boeken, artikels, brochures, videofragmenten,…om je wegwijs te maken in het thema.