A A A


					

Voor- en buitenschools

Ben je tewerkgesteld in de voorschoolse sector (kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, opvoedingsondersteuning, …) en ben je benieuwd hoe je meerdere talen bij deze allerkleinsten positief kunt benutten? Of ben je medewerker in een sport-, jeugd-, cultuur- of vakantieorganisatie voor jongeren en wil je naast het bezorgen van een leuke tijd ook aandacht hebben voor de thuistaal van je leden? Neem dan zeker een kijkje in dit onderdeel!
 

 • Veelgestelde vragen
  Hoe kan de kinderopvang bijdragen aan de meertalige ontwikkeling van een kind? Hoeveel talen kan een baby, peuter en/of kleuter tegelijkertijd leren? (Hoe) corrigeer je taalfouten van deze kleintjes?

  Wordt het Nederlands minder belangrijk wanneer andere talen worden gestimuleerd? Als kinderen hun thuistaal mogen gebruiken, hoe behoud je dan controle over de groep? Wat doe je als begeleider als je je zorgen maakt over de (meer)talige ontwikkeling van een kind?

  Deze en nog een twintigtal andere belangrijke vragen worden beantwoord binnen het luik "Veelgestelde Vragen".
 • Aan de slag
  Overtuigd om aan de slag te gaan met de thuistaal van kinderen, maar weet je niet hoe? In dit onderdeel vind je volledig uitgewerkte les- en spelpakketten en andere diverse materialen die je kunnen helpen bij het uitbouwen van een meertalige praktijk.
 • Vormingen
  Op zoek naar een vorming om de materie rond meertaligheid beter in de vingers te krijgen? Bekijk alvast het open aanbod! Is je vormingsbehoefte specifieker? Aarzel dan zeker niet om één van de partners te contacteren voor een vorming op jouw maat!
 • Achtergrondinfo
  Wil je graag wat meer weten over meertaligheid? Wij selecteerden een aantal boeken, artikels, brochures, videofragmenten,…om je wegwijs te maken in het thema.