Start Materialenbank

Digitale kamishibai

De vertelkiosk is opgevat als een moderne versie van de rondreizende kamishibai uit de Japanse traditie en kan telkens op andere plekken geïnstalleerd worden om kinderen met voorlezen en boeken in contact te brengen. De mobiele vertelkiosk is uitgerust met een touchscreen waarop filmpjes vertoond worden met voorlezers die in hun moedertaal voorlezen. Daarnaast is er een boekenkast met boeken zonder woorden in de kiosk geïntegreerd om zo ook het fysieke contact met het boek te behouden. Op de digitale vertelkiosk zijn er 99 verhalen te zien en dit in 21 verschillende talen. Aan sommige verhalen is er ook een verwerkingsactiviteit gekoppeld: een aantal verwerkingsvragen over het verhaal, een activiteit rond talensensibilisering (zoals een liedje of leren tellen tot tien in een taal) of een knutselactiviteit. De verhalen zijn geschikt voor kinderen tussen drie en tien jaar, maar hun ouders kunnen er ook van genieten.

Talen waarvan er nu verhalen aanwezig zijn: Arabisch (9), Frans (10), Italiaans (6), Swahili (1), Russisch (2), Kinyarwanda (2), Turks (8), Nederlands (13), Engels (7), Farsi (6), Albanees (2), Chinees (4), Pools (5), Spaans (9), Pular (1), Portugees (2), Roemeens (6), Indonesisch (1), Marokkaans (1), Urdu (1) en Bulgaars (2).

Talensensibilisering Taalondersteuning Meertalig voorlezen Basisonderwijs Buitenschoolse opvang Vrije tijd Anderstalige nieuwkomers Kleuters Kinderen Ouders Lesmateriaal
Terug