Over meertaligheid.be

Welkom!

Welkom op www.meertaligheid.be! Deze website wil de meerwaarde van meertaligheid bij kinderen en jongeren in de verf zetten. Of je nu een leerkracht bent, een monitor, een kinderverzorger, een directeur, een CLB-medewerker of een opvoedingsondersteuner: op deze website krijgt iedereen die in contact komt met meertalige kinderen en hun ouders toegang tot een schatkamer aan informatie en materialen. Je vindt hier nuttige achtergrondinformatie, handige materialen en concrete tips terug, gebaseerd op recente wetenschappelijke studies en inzichten. Laat je informeren en inspireren, en geef meertaligheid ook een plaats in jouw praktijk!

Waarom deze website?

In onze superdiverse samenleving is meertaligheid een realiteit. Toch zorgt omgaan met meertaligheid vaak nog voor onzekerheid en vragen. Met deze website willen we een duidelijk en gefundeerd antwoord bieden op die vragen, onderbouwd door wetenschappelijke inzichten. Bovendien is deze website bedoeld als inspiratiebron: in onze materialendatabank vind je tal van interessante materialen, informatieve folders en inspirerende tips. De databank wordt ook voortdurend aangevuld. Heb je zelf een suggestie voor een materiaal dat nog niet in onze databank zit? Vul dan dit formulier in, en laat het ons weten! Zo kan www.meertaligheid.be een portaal zijn voor iedereen die meer wil weten over meertaligheid, en die meertalige realiteit ook een plaats wil geven en wil benutten in de eigen praktijk.

Wie heeft deze website ontwikkeld?

De website www.meertaligheid.be werd in 2011 ontwikkeld door het Steunpunt Diversiteit en Leren, verbonden aan de Universiteit Gent. In het najaar van 2017 kreeg de website een grondige opfrisbeurt door Onderwijscentrum Gent, in nauwe samenwerking met een aantal toonaangevende partners op het vlak van onderzoek en ondersteuning rond meertaligheid in Vlaanderen: Steunpunt Diversiteit & Leren [UGent], Centrum voor Taal en Onderwijs [KU Leuven], Agentschap Integratie en Inburgering, Atlas en Foyer. Sindsdien is het ook Onderwijscentrum Gent dat de website beheert.

Contacteer ons

Heb je een vraag of een opmerking over onze website? Neem dan contact op met Steven Delarue [Onderwijscentrum Gent].